GoLocal - Mykines

Oplev Mykines

sammen med en lokal – væk fra menneskemængden

Bliv et med de lokale og søpapegøjerne og nyd roen på øen Mykines om aftenen.

I ankommer til Mykines sidste på eftermiddagen med båden Jósup. Jeres lokale værtinde og guide Oda møder dig ved båden og følger jer op til hendes guesthouse. 

Her får I aftensmad i et af de ældste huse fra 1895 på øen Mykines. Der er kun 40 huse på Mykines og der bor kun 15 mennesker hele året. Om sommeren er der omkring 30-40 personer på øen, efter sidste båd er sejlet.

I oplever stilheden på øen, hører fuglende synge, åen risle gennem bygden og hilser på søpapegøjerne og sulerne og se solnedgangen. Hør bølgerne bryde og spadser gennem bygden og nyd aftenroen.

Efter den hjemmelavede aftensmad, pakker við rygsækken med kaffe og søde sager og går en aftentur op til klipperne og mindesvarden ved bygden og hilser på suler og søpapegøjer, mens vi venter på solndegang. Husk at det er lyst indtil kl. 23 om aftenen på Færøerne om sommeren. 

I overnatter i hyggelige dbl. værelser med skråvægge og tagvindue. Standarden er B&B.

Næste morgen spiser vi morgenmad og går en tur gennem bygden, ned til vandet eller tager en tur mere op og hilser på søpapegøjerne og fulgene på skrænten over bygden, indtil I sejler tilbage til Sørvágur med morgenfærgen.

Hver dag (1. maj – 30. august 2021)

16.20  I sejler fra havnen i Sørvágur
17.00 Ankomst til Mykines
18.00 Aftensmad
20.00 Solnedgangstur
08.00 Morgenmad
11.05 Med båden Josup tilbage til to Sørvágur
11.55 Ankomst til Sørvágur 
   
  Efter forespørgsel, kan jeg også arrangere vandrertur til Borgardalur, til stedet, hvor der er mindesmærke over flyet, der faldt ned på Mykines eller til Stenskoven.

Højdepunkter på turen:

Sejlturen

sejler fra havnen i Sørvágur kl. 16.20 med båden Jósup og ankommer til Mykines kl. 17.00. På sejlturen ser i naturskønne Tindhólmur og Drangarnar tæt på. I sejer langs vestsiden af Mykines og udsigten er betagende. 

Bed & Breakfast

I kommer til at bo i et af de ældste huse på Mykines, Á Lonini, fra 1895. Dette var det første gæstehus på Mykines. I får aftensmad her, før i tager på aftenvandringen for at se solnedgang og søpapegøjer.   

Solnedgang

Vi går op til lundelandet om aftenen, hvor der vil være få eller ingen andre mennesker. Vi finder et godt sted at se solnedgang, hvis der er skyfrit og se og høre lunderne. Vi medbringer kaffe og noget sødt dertil. Når solen er gået ned, går vi tilbage til landsbyen og får en god nats søvn. 

 

Hjemmelavet

Til morgenmaden får vi æg fra den lokale bonde på Mykines og hjemmebagt brød. Aftensmaden er også hjemmelavet af jeres værtinde og guide. 

Varighed:  19 timer
Aktiviteter:  Sejltur, aftensmad, vandrertur at se solnedgang og lunder, overnatning. 
Sværhedsgrad: Let
Højdepunkter: Mykines, Lunder, suler, får, historien om den store Mykines kunstner, Sámal Joensen Mikines
Sprog: Færøsk, dansk, norsk, svensk, engelsk og tysk.
Afhentning/aflevering
information:
Turen starter fra havnen i Sørvágur. I kører dertil eller tager  bus 300 fra Tórshavn. Se www.ssl.fo. Jeres værtinde møder jer ved havnen på Mykines. Your host will meet you 
Inklusiv: 2 retters aftensmad, 2-3 timers aftentur med guide, kaffe og sødt, overnating i dbl. eller twin værelse, B&B standard, morgenmad.
Medbring: Godt og varmt tøj, gode vandrerstøvler, kamera og en rygsæk.
   
Pris: 2.495,-/pers. Min. 2 pers. in dbl. værelse